Ako nájsť po španielsky hovoriaceho psychológa na Slovensku?

https://www.blog.mojra.sk/post/510

Psicólogo que habla español en la República Eslovaca.


Sťahovanie do novej krajiny môže byť výzvou, a to najmä, ak nehovoríte po slovensky a hľadáte profesionálnu pomoc, ako napríklad tú psychologickú. Kultúrne rozdiely a jazyková bariéra môžu byť náročné a pre rodených po španielsky hovoriacich to platí tiež. Nie je však potrebné zúfať.

 

Nájsť po španielsky hovoriaceho psychológa na Slovensku? Skoro nemožné.
Zverovať sa s problémami v cudzom jazyku? Náročné.

Psychologická starostlivosť na Slovensku

Možno ste riešili nejaké problémy už doma, v Španielsku. Alebo v Mexiku? A myslíte si, že ich cestou do zahraničia vyriešite. Alebo sa na vás nabaľujú postupne, s rokmi života v zahraničí. Či tak alebo onak, dospeli ste do bodu, že sa o všetkom chcete porozprávať s odborníkom. Na koho sa obrátiť?

 

Jednou z možností je vyhľadať po anglicky hovoriaceho psychológa. Lenže ten sa s vami bude baviť iba po anglicky. Čo síce nie je problém, pretože zrejme tento jazyk ovládate, ale popravde, ľahšie vyjadríte svoje pocity a obavy jazykom, ktorý je pre vás prirodzený – vaším materinským. Nejedna štúdia totiž poukazuje na to, že v každom jazyku človek rozmýšľa trochu inak.

Španielsky psychológ na Slovensku?

Nájsť psychológa v zahraničí? To nie je len tak. Nachádza sa tu nespočetné množstvo poradní, ale nebude to prebiehať ako klasická návšteva u lekára. Pokiaľ sa necítite dobre fyzicky, alebo vás trápi chrípka, svoje problémy dokážete popísať jednoducho. Na svete sa totiž choroby prejavujú všade približne rovnako, a teda ich možno aj vo všetkých jazykoch popísať podobne.


Vy však nepotrebujete popísať prejavy choroby, ale svoje vnútorné pocity. A keď zrazu zistíte, že vyhľadať správny výraz pre svoje pocity nedokážete, a stále vás trápia, tak sa pokúšate hľadať v iných vodách. Dokonca ani strýko Google nepomôže, pretože pod pojmom španielsky psychológ na Slovensku, v Bratislave, v Košiciach a pod. nič nenájdete. A sadnúť do lietadla a vydať sa za psychológom, ktorý hovorí po španielsky späť do rodnej krajiny. Nemysliteľné.

 

Našťastie sú už dávno preč doby, kedy bolo nutné psychológa navštíviť priamo u neho v ordinácii. V súčasnosti je tu totiž možnosť psychologického poradenstva online.

Online psychologické konzultácie

V dnešnej dobe je výhodou, že sa vďaka moderným technológiám môžete s psychológom rozprávať odkiaľkoľvek. Bude vám na to stačiť len pár vecí, ktoré dnes každý z nás vlastní – mobil, počítač, internet...

Konzultácia s psychológmi prebieha online formou pomocou klasického telefónneho hovoru, cez e-mail, alebo videohovor cez Skype, WhatsApp, Viber alebo MS Teams.

 

Vďaka takémuto rozhovoru cez webkameru môžete s psychológom udržiavať kontakt tvárou v tvár aj na diaľku. A čo je na tom najlepšie? Že tieto konzultácie prebiehajú vo vašom rodnom jazyku, ktorý vám je najbližší.


Začnite meniť Váš život k lepšiemu ešte dnes! Objednať konzultáciu s Ps Dámaris Sierra Guerra


Online psychologická poradňa MOJRA

Sme prvou poradňou v SR, ktorá vám poskytne konzultácie s psychológmi formou online rozhovoru. Za sebou už máme mnoho rokov praxe, pracujeme už od roku 2016 a ponúkame všetky vyššie spomínané typy konzultácií – e-mailom, telefonické aj cez webkameru. Konzultácie poskytujeme v 12 jazykoch, okrem iného ponúkame konzultácie aj v španielskom jazyku.


Plne si uvedomujeme, že je tu množstvo problémov, ktoré nemožno odkladať. A preto sa u nás nestretnete s tým, že by ste dlho čakali na konzultáciu s psychológmi. Konzultáciu môžete mať reálne už do hodiny od jej objednania. A to v pracovných dňoch v dopoludňajších, popoludňajších a večerných hodinách, ale aj cez víkendy a cez sviatky.


Samotná objednávka konzultácie je potom veľmi jednoduchá. V hornom menu kliknite na tlačidlo OBJEDNAŤ SA, zvoľte spôsob konzultácie a psychológa. Objednávkový formulár vás potom objednávkou prevedie pekne krok po kroku.

Komentáre

  • Zapojte sa do diskusie.
    Zadajte Váš komentár.

  • Avatar

Podobné články



Prečo sa muži pozerajú po iných ženách?

Prečo sa muži pozerajú po iných ženách?

Autor: psychologická poradňa | Reakcie žien na pozorovanie | Prečo to ženy vnímajú ako problém Otázka, ktorá už odpradávna trápi mnohé ženy a núti ich sa zamýšľať nad sebou a svojím výzorom. Prečo sa môj partner pozerá na iné ženy? Prečo po mne pozerá neznámy chlap tak žiaduco? V očiach žien môže mať takéto správanie mužov značný dopad na ich vnímanie a celkový duševný stav. Prečo je ale tomu tak?  Čo na t...

Pokračovať v čítaní

Stres u detí: Ako tomu zabrániť a čo robiť, keď sa objaví?

Stres u detí: Ako tomu zabrániť a čo robiť, keď sa objaví?

Autor: Mgr. Edina Kozmannová, psychologička online poradne MOJRA | Ako rozpoznať, či je dieťa v strese a čo s tým robiť? V dnešnej modernej dobe sa stres pomaly ale isto stáva každodennou súčasťou života ľudí. Málokto z populácie môže povedať, že nevie, čo vlastne stres je, a nezažíva jeho príznaky v každodennom živote. Stres u dospelých je bežne riešenou problematikou, ale ako to je u detí? Môžu aj deti zažívať stres ...

Pokračovať v čítaní

Sendvičová generácia: Ako zvládať starostlivosť o rodičov a deti bez stresu a vyčerpania

Sendvičová generácia: Ako zvládať starostlivosť o rodičov a deti bez stresu a vyčerpania

Dnešnej spoločnosti nachádzame rôzne fenomény, ktoré často krát nie sú niečím výnimočným alebo novým. Množstvo sociálnej perspektívy, spolunažívanie, starostlivosť sa vždy v našej spoločnosti nachádzala a bola tu v akejkoľvek forme. No možno nie vždy sme o tom hovorili, prípadne sme nemali možnosť konfrontácie, či sebareflexie o tom, čím žijeme teraz. Žena je symbolom matky, ktorá sa stará o svoju rodinu a zabezpeču...

Pokračovať v čítaní

Psychológovia portálu Mojra.sk

Značky


Začnite meniť Váš život k lepšiemu ešte dnes!    Objednať