Ako nájsť slovenského psychológa v Nemecku?

https://www.blog.mojra.sk/post/495

Psychologická starostlivosť v Nemecku

Mnoho ľudí sa vydáva do Nemecka za prácou. Nemecký pracovný trh ponúka zaujímavé pracovné príležitosti aj slušné finančné ohodnotenie. Nemecko je tiež často symbolom kvality a precíznosti. Sú ale chvíle, keď ľudia v zahraničí spomínajú na rodnú krajinu – v období tradičných sviatkov, keď dostanú chuť na obľúbené domáce jedlo, alebo napríklad keď riešia nejaké osobné, pracovné či vzťahové problémy. Vtedy zisťujú, že by potrebovali pomôcť vo svojom rodnom jazyku.


Nájsť slovensky hovoriaceho psychológa v Nemecku môže byť pomerne tvrdý oriešok. Či už hľadáte slovenského psychológa v neďalekých Drážďanoch alebo vzdialenom Hamburgu, poprípade v Mníchove, môžete hľadať naozaj dlho.


Aké máte v Nemecku možnosti psychologickej starostlivosti? Ako nájsť kvalitného slovenského psychológa napríklad v Bádensko-Württembersku, alebo napríklad psychológa v Bayerne?  


Slovenský psychológ v Nemecku?

Možno ste to už skúšali. Po niekoľkodňovom odhodlávaní ste si s napätím sadli pred počítač a skúšali ste do vyhľadávača zadať: slovenský psychológ v Mníchove. Nič. Rozhodli ste sa teda svoje hľadanie rozšíriť na celú jednu oblasť. Lenže to vyzerá, ako by ani v celom Bavorsku slovenský psychológ jednoducho nebol. Vyhľadávač vám neustále vracia rôzne ponuky práce či komerčné články. Začínate byť už trochu zúfalí…


No a dochádzať za psychológom pravidelne na Slovensko, to nie je úplne ideálna možnosť - také cesty môžu byť časovo aj finančne náročné. Našťastie sú už dávno preč časy, kedy bolo nutné psychológa navštíviť priamo u neho v ordinácii. V súčasnej dobe je tu totiž možnosť psychologického poradenstva online.


Online psychologická konzultácia

Najzásadnejšou výhodou online poradenstva je rozhodne to, že konzultácia s psychológom môže prebehnúť prakticky odkiaľkoľvek, z akéhokoľvek miesta, ktoré je vám príjemné a kde sa cítite dobre. Môžete sa spojiť s psychológom z vedľajšieho mesta, z druhého konca krajiny alebo práve s psychológom z iného štátu.


Možností konzultácií je hneď niekoľko: môžete využiť telefonický rozhovor, e-mail alebo rôzne aplikácie a programy akými sú Skype, Whatsapp a ďalšie. V súčasnej dobe je možná aj konzultácia cez webkameru, s psychológom sa tak počas konzultácie uvidíte a celé poradenstvo tak bude ešte o niečo bližšie kontaktu tvárou v tvár.


Online psychologická poradňa MOJRA

Naša psychologická poradňa funguje už od roku 2016 a ponúka všetky vyššie spomenuté typy konzultácií. Teda telefonickú, e-mailovú aj formou videohovoru.


Sme si dobre vedomí toho, že vzťahové či osobné problémy sa človeku nevyhýbajú ani v zahraničí, a preto sme chceli zaistiť možnosť a rýchlu dostupnosť psychologickej starostlivosti v slovenskom jazyku.


Termíny konzultácií sú veľmi flexibilné - voľný termín môžete nájsť v ranných, predpoludňajších aj vo večerných hodinách.

Samotná objednávka konzultácie je potom veľmi jednoduchá. V hornom menu kliknite na tlačidlo OBJEDNAŤ SA, zvoľte spôsob konzultácie a psychológa. Objednávkový formulár vás potom objednávkou prevedie pekne krok po kroku.

Komentáre

  • Zapojte sa do diskusie.
    Zadajte Váš komentár.

  • Avatar

Podobné články



Stres u detí: Ako tomu zabrániť a čo robiť, keď sa objaví?

Stres u detí: Ako tomu zabrániť a čo robiť, keď sa objaví?

Autor: Mgr. Edina Kozmannová, psychologička online poradne MOJRA | Ako rozpoznať, či je dieťa v strese a čo s tým robiť? V dnešnej modernej dobe sa stres pomaly ale isto stáva každodennou súčasťou života ľudí. Málokto z populácie môže povedať, že nevie, čo vlastne stres je, a nezažíva jeho príznaky v každodennom živote. Stres u dospelých je bežne riešenou problematikou, ale ako to je u detí? Môžu aj deti zažívať stres ...

Pokračovať v čítaní

Body positivity: vyhýbajte sa extrémom a nájdite rovnováhu

Body positivity: vyhýbajte sa extrémom a nájdite rovnováhu

V dnešnej dobe, keď sa všade okolo nás rozmáhajú obrazy dokonalosti, sa čoraz viac zdôrazňuje prijatie vlastného tela a odmietanie extrémov. Tento nový prístup ešte viac reflektuje na potrebu porozumieť fyzickému, duševnému a emocionálnemu zdraviu. Prijať svoje telo neznamená rezignovať na zdravý životný štýl, skôr to znamená oslavu individuálnych rozdielov a snahu nájsť osobnú rovnováhu. Je dôležité odmietnuť extrémy, ktoré podporujú nereálne ideá...

Pokračovať v čítaní

Ako to prebieha u detského psychológa ?

Ako to prebieha u detského psychológa ?

Návšteva detského psychológa je veľmi citlivá téma. Mnohí rodičia majú z toho, že by ich dieťa navštevovalo psychológa, obavy. Nakoľko pracujem ako školská psychologička, neraz som sa stretla s tým, že rodičia odmietli, aby ich dieťa hovorilo so školským psychológom. Po objasnení, čo vlastne psychológ s dieťaťom robí a čo také stretnutie dieťaťa s psychológom vlastne je, sa rodičia zvyknú upokojiť a súhlasiť. V úvode mám potrebu rodičov upo...

Pokračovať v čítaní

Psychológovia portálu Mojra.sk

Značky


Začnite meniť Váš život k lepšiemu ešte dnes!    Objednať